Ons mooiste project in 2020 was toch wel de restauratie van het interieur van deze zeer zeldzame klassieker uit 1955.

Onze werkzaamheden waren:

– stofferen stoelen, dashboard en kofferset
– renovatie leerdelen
– vernieuwen hemelbekleding & vloerbedekking

Uniek aan deze 300 SL is de kleur. De meeste Gullwings zijn namelijk zilver, terwijl deze origineel in graublau is afgeleverd. De vorige eigenaar had hem zilver laten spuiten en nu is de auto weer terug in het originele blauw.

De hemelbekleding is uniek bij een auto met een dergelijke vleugeldeur: eigenlijk is er geen hemel, maar twee stroken langs de voor- en achterruit, de bekleding van de deur en de kolom in het midden waar de zware deuren aan hangen. 

De gebruikte stof is 1 op 1 nagemaakt van de stof zoals deze in 1955 werd gebruikt. Prachtig detail is dat de eigenaar kan kiezen tussen een set lederen kussens of deze stoffen kussens. Met een draai/klik systeem heeft Mercedes dat toen al bedacht.

Voor het opnieuw bekleden van het dashboard moest een extra dun en soepel leer worden gebruikt met dezelfde nerf als het overige leer. Hiermee konden wij de welvingen rondom de klokjes plooiloos realiseren.

Door gebruik te maken van stugger en dunner schuim, hebben wij met de stoffen stoelkussens 5 centimeter kunnen winnen in hoofd- én beenruimte. De lange bestuurder heeft hiermee aanmerkelijk meer comfort.

Het renoveren van de kofferset was misschien nog wel de meest uitdagende klus van deze restauratie. Het leer buitenom werd gerenoveerd en gespoten. Het binnenwerk werd volledig vernieuwd inclusief de leren riempjes.

Het was een machtige klus om deze restauratie te mogen verzorgen en wij zijn trots op het eindresultaat. Belangrijkste was echter de woorde van de klant, die ongelofelijk blij was met zijn nieuwe interieur.